Wie ben ik?

Mijn naam is Heleen Scherphof. 

Samen ontdekken, samen spelen, samen verwachten.

Dat is de drijfveer waaruit ik werk.

Als leerkracht heb ik ruime ervaring (sinds 1994) in het begeleiden van kinderen en ouders. In 2011 heb ik de keuze gemaakt om me te richten op het coachen en ben naast het onderwijs een eigen coach & trainingspraktijk gestart. De Post-HBO opleiding Coaching heb ik gevolgd bij de CHE Transfer. In 2022 heb ik de opleiding Master Speltherapie afgerond, bij de Christelijke Hogeschool Ede. Nu mag ik kinderen naast het coachen en trainen ook begeleiden in hun spel.

Zelf ben ik moeder van 3 (volwassen) kinderen. Door vallen en opstaan heb ik geleerd om te kijken en te luisteren naar mijn kinderen. Ik weet uit eigen ervaring dat opvoeden niet vanzelf gaat en helemaal niet altijd makkelijk is.

Mijn visie is dat ieder mens uniek is, met eigen gedachten verlangens en gevoelens. Vanuit deze visie speel, train en coach ik kinderen en volwassenen. Als christen hecht ik grote waarde aan het uniek zijn. Ieder mag op zijn tijd en wijze zich een stapje verder ontwikkelen. We zoeken samen naar oplossingen om een stapje verder te komen.

Ik wandel erg graag, alleen of met anderen. Terwijl ik wandel, ontdek ik steeds nieuwe dingen in de natuur, maar ook van mezelf en van de ander. Stapje voor stapje leer ik mezelf ook steeds beter kennen. Graag wil ik ook met jou/jullie een stapje op lopen om samen de juiste weg te vinden, daarbij zijn aandacht en betrokkenheid belangrijke kernwaarden voor mij.