COACHING

Coaching

Coaching helpt je om jouw manier te vinden waarmee jij jezelf kunt stimuleren om beter te presteren en het resultaat te halen wat jij voor ogen hebt.

Door te kijken naar jouw kwaliteiten, je sterke kanten kunnen we (her)ontdekken waar jij voor staat en waar jij naartoe wilt, om zo ook je moeilijkheden te overwinnen. Zo kunnen we samen een stapje verder komen.

Coachen is een kortdurende, resultaatgerichte vorm van begeleiden, waarbij de ander leert zelfstandig te functioneren op school, in zijn werk op persoonlijke situatie. Het doel van coachen is om ervan te leren.

Waarom raakte ik zo gefascineerd door coaching? Ik ontdekte steeds meer dat de drijfveer in mijn leven eigenlijk is: mensen in beweging krijgen, mensen zichzelf bewust te laten worden dat ze zelf hun stap moeten en kunnen maken door de deur te openen waarachter hun dromen en ideeën liggen. Samen een stapje verder komen.

Je kunt zo ongelooflijk veel uit jezelf halen maar soms heb je een klankbord nodig.

Werkwijze

Mijn visie is dat ieder persoon, klein en groot zelf weet hoe hij (of zij) tot een oplossing kan komen van zijn vraag. Daar zijn alleen wat handreikingen bij nodig om tot de juiste inzichten te komen.

Als coach ga ik uit van de zelfsturing van de ander. We praten niet over problemen maar over mogelijkheden en vaardigheden die we willen ontwikkelen. Door vanuit deze positieve kant naar de mens te kijken zien we de mogelijkheden die een mens al heeft. Daarnaast zien we de onmogelijkheden. Wanneer we met liefde naar onszelf kijken en ons focussen op hoe het anders kan, zijn er vele veranderingen mogelijk.
We staan niet alleen in deze wereld, maar zijn er onderdeel van. Het kind, de jongere, maar ook de volwassene heeft anderen nodig om de nieuwe vaardigheid te ontwikkelen.

Luisteren, aandacht en acceptatie zijn belangrijke instrumenten waarmee ik werk. Mijn houding is een luisterende en nieuwsgierige houding. Ik laat de ander vertellen en zelf zoeken naar mogelijkheden.

Meer informatie over mijn werkwijze:

We starten een coachsessie met een (gratis) intakegesprek. Tijdens de intake proberen we in beeld te krijgen wat we willen ontwikkelen en welke stappen we willen leren/maken. 
De eerste bijeenkomst bij kind- of jongerencoaching, ontmoet ik ouder en kind tijdens een intakegesprek. Een kind is onderdeel van het gezin, wanneer we werken met het kind zal ook het gezin er weet van moeten hebben. 

Gemiddeld werken we 5 sessies met tussenpozen van een/twee weken. Mochten er meer of minder nodig zijn, dan wordt dit tijdig aangegeven. Het kind is bij de coachsessies meestal alleen, zonder ouder. Aan het eind zal er een evaluerend gesprek plaatsvinden. Bij kindercoaching zal dit met ouder en kind zijn.

De prijs voor een kindercoachsessie van 50 min. is € 60,- 
De prijs voor volwassencoachingsessie van 60 min. is € 75,- 
De intake is gratis indien er een coachsessie op volgt (anders €20,-).  
Eventuele reiskosten zijn € 0,25 per km., mocht de sessie elders gegeven worden.

Kindercoaching

  • Voel je je wel eens alleen? Heb je het gevoel dat niemand je helpt?
  • Ben je bang om fouten te maken? Moet je alles goed doen van jezelf?
  • Ben je bang om alleen te zijn, bang voor dieren of andere spannende dingen?
  • Misschien voel je je wel heel klein en wil je ook zo zijn als die stoere jongens en meiden in de klas.
  • Denk je dat je niet goed genoeg bent, dat jou toch nooit iets lukt?

Weet je, jij bent mooi zoals jij bent! Jij mag jezelf zijn. Zullen we samen ontdekken hoe jij in de wereld kan staan, zoals jij dat zou willen? Zullen we samen ontdekken hoe jij in de wereld kunt staan, zoals jij dat zou willen? Er gebeuren dingen die niet leuk zijn. Soms zijn het anderen die niet leuk reageren, maar soms ben jij misschien zelf wel die niet goed handelt. Samen willen we ontdekken hoe we niet meer opzien tegen de problemen, maar naar wat jij wilt leren, wat jouw vaardigheden zijn. Wat wil jij? Wat heb jij nodig? Wie kunnen je daarbij helpen? Jij mag leren om te kijken naar wat jij wilt ontwikkelen. Jij mag stappen zetten, en zo een stapje verder te komen.

Onthoud dit: jij bent mooi, jij bent uniek en jij mag stralen!

Andere onderwerpen waarop kinderen en jongeren gecoacht kunnen worden zijn:

Werkwijze

Bij kind- en jongerencoaching worden veel materialen gebruikt: knutsel- en tekenmateriaal, (Playmobile en Duplo)poppetjes, spellen, overig coachmateriaal. De kinderen ontvangen meestal een map met werkbladen en uitleg, zodat ouders er thuis ook verder over door kunnen praten.

Intake, kosten en overige werkwijze, zie boven.